Хърватският министър-председател Андрей Пленкович и украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски 

...
Хърватският министър-председател Андрей Пленкович и украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски 
Коментари Харесай

Хърватският премиер проведе телефонен разговор със Зеленски


Хърватският министър-председател Андрей Пленкович и украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога разговаряха по телефона по отношение на подсилването на украинската защита, разминирането и ролята на Хърватия в осъществяването на формулата за мир за преустановяване на съветската военна инвазия в Украйна, съобщи организация Хина.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8801
„ Договорихме съответни решения за усилване на украинската защита, както и провеждането на интернационална конференция за разминирането. Договорихме и ролята на Хърватия във #Формулата за мир “, написа Зеленски в Туитър акаунта си.

Украинският президент прикани за образуване на среща на високо ниво за световния мир тази зима, на която да показа предлагането си за привършване на войната.

Планът за мир ще обезпечи изтеглянето на съветските войски от интернационално приетата територия на Украйна, което би означавало, че Русия ще върне четирите района, които анексира през септември, както и Крим, който окупира през 2014 година, отбелязва организация Хина.

Зеленски поздрави Хърватия за присъединението ѝ към еврозоната и Шенгенското пространство на 1 януари, а Пленкович подсети, че Хърватия поддържа европейската интеграция на Украйна.

„ В телефонен диалог с президента Зеленски показах поддръжката си към Украйна и украинските бранители, както и към хората, които оказват изключителна опозиция на съветската експанзия. Хърватия е солидарна с Украйна и поддържа европейския ѝ път “, написа Пленкович в Туитър.

U telefonskom razgovoru predsjedniku izrazio sam podršku te ukrajinskim braniteljima i narodu koji pružaju izniman otpor ruskoj agresiji. Hrvatska je solidarna s Ukrajinom te podupire njezin europski put.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР